دلمه بادمجان، یک غذای خوشمزه است. دلمه نوعی خوراکی است به معنی پر شده می باشد. اصالت این غذا به قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی بر می گردد و کشور آذربایجان در سال 2017 دلمه را ثبت یونسکو کرد. دلمه انواع مختلف دارد از جمله دلمه برگ مو، دلمه بادمجان، دلمه برگ کلم، دلمه پیاز و دلمه گوجه که غالبا این غذا در بهار طبخ می شود. در این آموزش که از بخش آشپزی وب سایت سلام دنیا گرفته شده است، قصد داریم تا طرز دلمه بادمجان را که از نوعی بادمجان آمریکایی تهیه می شود را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای دلمه بادمجان
- بادمجان دلمه ای 4 عدد
- پیاز 1 عدد
- گوشت چرخ شده 100 گرم
- سبزی دلمه 200 گرم
- لپه 50 گرم
- برنج 50 گرم
- سیر 2 حبه
- رب 2 قاشق چایخوری
- نمک، فلفل، زرد چوبه، به میزان لازم
دستور پخت دلمه بادمجان
1.طرز تهیه دلمه بادمجان آذری
ابتدا برنج را شسته، نمک می زنیم. حالا برنج را داخل قابلمه ای که آب در آن در حال جوش است می ریزیم و برنج را کمی دان تر آبکش می کنیم و آماده می گذاریم. لپه را هم شسته و با مقداری آب نیم پز کرده و کنار می گذاریم.
2. مرحله دوم تهیه دلمه بادمجان
در این مرحله کلاهک بادمجان ها را جدا کرده و داخل آنها را با یک قاشق کوچک خالی می کنیم و آماده می گذاریم.
3. مرحله سوم تهیه دلمه بادمجان
پیاز و سیر را نگینی می کنیم و در تابه مناسبی به همراه روغن تفت می دهیم تا کاملا طلایی شود. حالا رب، ادویه و گوشت را می افزاییم و تا تغییر کردن رنگ گوشت آنها را تفت می دهیم. در این مرحله لپه، برنج و سبزی را افزوده و کاملا مخلوط می کنیم. حالا مواد دلمه ما آماده است.
4. مرحله چهارم تهیه دلمه بادمجان
در این مرحله بادمجان ها را با مواد آماده شده پر می کنیم درب آنها را می گذاریم و به شکل منظم در قابلمه مناسبی که با روغن چرب کرده ایم می چینیم و 1 قاشق رب را در 1 لیوان آب جوش حل کرده ادویه می زنیم و روی بادمجان ها می ریزیم. و اجازه می دهیم به مدت 60 دقیقه به طور کامل پخته شود و سس آن به روغن بیفتد. حالا در ظرف مناسب سرو کرده با نان سنگک تازه و سبزی خوردن فصل نوش جان کنید.
سبزی دلمه بادمجان
سبزی دلمه شامل: تره 50 گرم ، جعفری 50 گرم، مرزه 25 گرم، ترخون 25 گرم، پیازچه 25 گرم، نعنا 25 گرم را با هم مخلوط کرده خرد کنید و در انواع دلمه استفاده کنید.
ffffff