آشپزی کیانا

روش درست کردن برترین غذاها و شیرینی ها

آشپزی کیانا

روش درست کردن برترین غذاها و شیرینی ها

۹ مطلب در بهمن ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

لوبیا پلو یک غذای کاملا ایرانی است که دارای فواید بسیار زیاد می باشد از سه گروه غذایی مهم تشکیل شده نشاسته ، سبزی جات و پروتئین. لوبیا دارای خواصی چون فیبر و ویتامین های مختلف می باشد برای قلب و دستگاه گوارش مفید است. در بخش آشپزی وب سایت سلام دنیا قصد داریم تا طرز تهیه لوبیا پلو را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای لوبیا پلو

  • برنج:    4 پیمانه

  • لوبیا سبز:    3 پیمانه

  • گوشت چرخ شده :   400 گرم
  • رب گوجه فرنگی:    100 گرم
  • پیاز:    1 عدد
  • چوب دارچین    1 عدد
  • پودرهل، پودر گل محمدی و زرد چوبه:    1/2 قاشق چایخوری
  • نمک، روغن:    به میزان لازم

طرز تهیه لوبیا پلو | سلام دنیا

دستور پخت لوبیا پلو

1. آماده سازی برنج
برنج را پیمانه کرده به مدت 1 ساعت داخل آب و نمک خیس می کنیم. حالا درون ظرف مناسبی آب جوشانده و برنج خیس خورده را به آن اضافه می کنیم. زمانی که برنج به همراه آب در حال جوش به سطح آب آمد برنج را آبکش می کنیم و روی آن را آب ولرم می ریزیم.

 

2.آماده سازی سس لوبیا پلو
ابتدا داخل ظرف مناسبی روغن ریخته روی حرارت گذاشته و پیاز نگینی شده را به آن اضافه می کنیم. اجازه می دهیم تا پیاز کاملا طلایی شود حالا گوشت و ادویه ها را افزوده و تا زمانیکه رنگ گوشت تغییر کند با هم تفت می دهیم. عطر ادویه ها و گوشت که به مشام رسید رب را در روغن تفت داده و به سس اضافه کنید در این مرحله لوبیای پخته و آبکش شده را اضافه کرده حالا سس غلیظ و خوش رنگ و بویی داریم نصف استکان آب و چوب دارچین را به آن افزوده درب ظرف را می گذاریم تا گوشت پخته و سس غلیظ شود.

 

3. دم گذاشتن لوبیا پلو
داخل قابلمه مناسبی را از ته دیگ دلخواه خود بپوشانید سپس از برنج و سس آماده شده به صورت لایه لایه داخل قابلمه می ریزیم و در نهایت زعفران می دهیم و دم می گذاریم. بعد از آماده شدن داخل ظرف مناسبی کشیده و با سبزی خوردن، سالاد شیرازی و ماست سرو کنید.

  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰

اگر به دنبال تهیه یک شیرینی ساده و ارزان قیمت هستید، حتما تهیه شیرینی پفکی را در نظر بگیرید. این شیرینی علاوه بر اینکه بسیار ساده تهیه می شود، طعم فوق العاده ای نیز دارد. در این آموزش شیرینی پزی داریم تا طرز تهیه و نکات مهم در خصوص تهیه این شیرینی را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی پفکی

  • ۴ عدد سفیده تخم مرغ
  • یک و سه چهارم پیمانه پودر قند
  • نصف قاشق چایخوری پودر تارتار یا یک قاشق چایخوری آبلیمو

 

دستور پخت شیرینی پفکی مجلسی

 

طرز تهیه شیرینی پفکی

مرحله ۱

ابتدا تخم مرغ ها را از یخچال خارج کرده و زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کنید. دقت کنید که سر سوزنی زرده نباید با سفیده ها ترکیب شود. مدتی صبر کنید تا سفیده های تخم مرغ به دمای محیط برسند، زیرا زمان لازم برای هم زدن سفیده ها کاهش پیدا می کند. اکنون آبلیمو یا کرم تارتار را به سفیده ها اضافه کنید. این مخلوط را آنقدر هم بزنید تا کف کرده و حجمی دو برابر پیدا کند.

 

مرحله ۲

پس از اینکه سفیده خودش را گرفت، پودر قند را قاشق قاشق و به تدریج به آن اضافه می کنیم. به هم زدن ادامه می دهیم تا سفیده غلظتی مثل خامه پیدا کند. وقتی سر همزن را از سفیده بیرون می آورید، سفیده باید به شکل تیز از آن آویزان باشد. در این حالت سفیده آماده شده است.

 

مرحله ۳

اکنون کف سینی فر یک کاغذ پوستی قرار داده و سفیده های خامه ای را در داخل قیف می ریزیم. سفیده ها را به هر شکلی که می خواهید، با استفاده از ماسوره بر روی ظرف شکل دهید.

 

مرحله ۴

فر را بر روی درجه حرارت ۱۵۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و شیرینی ها را به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه در داخل فر قرار دهید تا پخته شده و خشک شوند. می توانید ابتدا به مدت ۳۰ دقیقه شیرینی ها را در داخل فر قرار داده و اگر هنوز نرم بود، مجددا برای ۱۵ دقیقه دیگر در داخل فر قرار دهید. این شیرینی حتما باید در دمای پایین پخته و خشک شود. اکنون شیرینی شما آماده شده است.

نکات مهم در تهیه شیرینی پفکی

  • اگر تخم مرغ سرد باشد، سفیدها بهتر از زرده جدا می شوند، بنابراین به محض بیرون آوردن تخم مرغ از یخچال، سفیده ها و زرده ها را جدا کنید.
  • حتما برای فرم دادن سفیده صبر کنید تا سفیدها به دمای اتاق برسند.
  • برای هم زدن سفیده ها حتما از همزن برقی استفاده کنید و مراقب باشید که ذره ای زرده با سفیده ها ترکیب نشود.
  • کرم تارتار به طرز فوق العاده ای در شکل گیری و تثبیت پف سفیده ها موثر است. بنابراین فراموش نکنید که به ازای هر سفیده تخم مرغ، یک هشتم قاشق چایخوری از کرم تارتار استفاده کنید. با این حال اگر کرم تارتار در دسترس ندارید، برای این منظور از آبلیمو استفاده کنید.
  • اگر می خواهید شیرینی تان رنگی باشد، می توانید در صورت تمایل کمی پودر رنگ خوراکی به سفیده فرم گرفته اضافه کنید. پودر کاکائو و اسانس وانیل می توانند هم رنگ و هم طعم این شیرینی را فوق العاده کنند.
  • این شیرینی را در جای خنک نگه دارید، زیرا پودر قند در شیرینی پفکی می تواند رطوبت را به خود جذب کند.
  • می توانید به جای پودر قند از شکر استفاده کنید. تنها تفاوت استفاده از شکر این است که دارای نشاسته ذرت است و باعث خشک تر شدن این شیرینی می شود.
  • حتما برای هم زدن سفیده ها از کاسه های بزرگ استفاده کنید. سفیده ها پس از هم زدن حجمی ۶ تا ۸ برابر پیدا می کنند. بنابراین در هنگام هم زدن این مساله را در نظر بگیرید.
  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰

رولت خامه ای یکی از شیرینی های تر و پرطرفدار ایرانی است. در این آموزش شیرینی پزی با طرز تهیه رولت خامه ای خانگی خوشمزه آشنا خواهید شد و می توانید در منزل و به سادگی این شیرینی تر را تهیه کنید.

 

مواد لازم برای تهیه رولت خامه ای خانگی

  • یک قاشق غذاخوری شیر

  • شش قاشق غذاخوری آب داغ

  • ۲۵۰ گرم خامه قنادی
  • یک سوم قاشق چایخوری وانیل
  • یک سوم قاشق چایخوری بکینگ پودر
  • ۱۰۰ گرم شکر
  • ۴ عدد تخم مرغ
  • ۱۰۰ گرم آرد قنادی

 

طرز تهیه رولت خامه ای به سبک قنادی

 

دستور پخت رولت خامه ای به سبک قنادی و به روش ساده

مرحله ۱

ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کرده و سفیده ها را در داخل یک کاسه ریخته و با دور تند همزن مخلوط می کنیم. پس از یک دقیقه هم زدن سفیده تخم مرغ، نصف شکر را کم کم به کاسه اضافه کرده و به مدت یک دقیقه دیگر با دور تند مخلوط می کنیم.

 

 

مرحله ۲

در این مرحله باید سفیده تخم مرغ کاملا کف کرده باشد و اگر کاسه را برگردانید، سفیده از ظرف به بیرون نریزد. پس از آماده شدن سفیده تخم مرغ، آن را در یخچال قرار می دهیم. اکنون زرده تخم مرغ را هم زده و کم کم باقی مانده شکر و وانیل را به زرده تخم مرغ اضافه می کنیم. تخم مرغ را با دور تند همزن هم بزنید تا حالت کرمی به خود بگیرد.

 

 

مرحله ۳

پس از هم زدن زرده تخم مرغ، آب داغ را به آن اضافه کرده و یک دقیقه دیگر مواد را به طور کامل هم می زنیم. اکنون آرد را با بکینگ پودر مخلوط کرده و دو یا سه مرتبه الک می کنیم تا به طور کامل صاف و یکدست شوند.

 

 

مرحله ۴

در این مرحله آرد را کم کم به زرده تخم مرغ ها اضافه می کنیم و به خوبی هم می زنیم تا مواد کاملا یکدست شوند. اکنون سفیده تخم مرغ را از یخچال خارج کرده و کم کم به این مواد اضافه می کنیم.

 

 

مرحله ۵

توجه کنید که پس از اینکه این مواد را با هم ترکیب کردید، هیچ دانه گلوله ای نباید در این مخلوط باقی بماند. رد کردن این ترکیبات از صافی می تواند کمک کند تا هیچ گلوله ای در این خلوط باقی نماند. اکنون این مخلوط صاف و یکدست را در داخل یک قالب ۳۰ در ۴۰ یک کاغذ روغنی بزرگ قرار می دهیم به شکلی که اطراف قالب کاغذ روغنی بیرون بزند.

 

 

مرحله ۶

در این مرحله با مقدار کمی روغن مایع کاغذ روغنی را چرب نمایید و مایه شیرینی را در داخل قالب بریزید. روی این مواد را کاملا صاف و یکدست کنید تا قطر تمام نقاط بر رو نان رولت یکدست باشد و رولت شکل مناسبی داشته باشد.

 

 

مرحله ۷

فر را بر روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و رولت را به مدت ۲۰ دقیقه در داخل فر قرار دهید. پس از اینکه رولت پخت، گریل را به مدت یک تا دو دقیقه روشن کنید تا رنگ آن طلایی شود.

 

 

مرحله ۸

دقت کنید که روی نان رولت نباید هیچ گونه خمیری باقی مانده و کاملا پخته شود. همچنین مراقب باشید که نان رولت بیش از حد نپخته و خشک نشود. اگر روی نان رولت کمی خشک شده است، روی آن نایلون بکشید و کمی صبر می کنیم تا با حرارت خودش نرم شود.

 

 

مرحله ۹

در این مرحله نان رولت را از سینی خارج کرده و کاغذ روغنی را از پشت نان رولت جدا کنید. سپس نان رولت را به شکل محکم رول کنید و اجازه دهید تا با همین شکل رول شده خنک شود. پس از اینکه رولت خنک شد، رول را باز کنید.

 

 

مرحله ۱۰

اکنون به مدت چند دقیقه خامه را با همزمن هم بزنید تا حجیم شده و فرم بگیرد. سپس نان رولت را با کمی شیر مرطوب کرده و نان رولت را به شکل یکدست با خامه بپوشانید. حتما دقت کنید که به طور کامل نان رولت را با خامه بپوشانید.

تذکر: خامه داخل رولت کاملا سلیه ای است و می توانید خامه شکلاتی داخل آن ریخته و همچنین انواع نوارهای بریده شده میوه هایی مثل موز یا کیوی و یا مغز پسته و گردو را بر روی خامه بریزید.

 

 

مرحله ۱۱

پس از اینکه رولت را به طور کامل با خامه پوشاندید، آن را محکم رول کرده و به مدت ۲ ساعت در داخل یخچال قرار دهید تا رولت شکل ثابت به خود بگیرد. پس از ۲ ساعت رولت را از یخچال خارج کرده و تزئین می کنیم. رولت را در اندازه های دو سانتی متری برش زده و سرو کنید.

  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰

پیراشکی مرغ یک غذای خوشمزه و لذیذ و نسبتا ساده است که هم کودکان و هم بزرگسالان به آن علاقمندند. درست کردن پیراشکی مرغ پیچیدگی چندانی ندارد و هم میتوان آن را در روغن سرخ کرد یا در فر به صورت غذای رژیمی و کم کالری تهیه کرد. در این مطلب که از وبسایت پارسی دی آورده ایم قصد داریم تا طرز تهیه پیراشکی مرغ و قارچ خوشمزه را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

 

مواد لازم جهت تهیه پیراشکی مرغ

  • یک عدد سینه مرغ
  • یک عدد گوجه فرنگی
  • یک عدد فلفل دلمه ای ترجیحا قرمز
  • پودر سیر به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • سه پیمانه آرد سفید
  • یک قاشق چایخوری شکر
  • یک قاشق غذاخوری خمیر مایه
  • نمک به میزان لازم
  • نصف پیمانه روغن
  • یک عدد تخم مرغ
  • یک لیوان شیر
  • پنیر پیتزا به میزان لازم
  • ۲۵۰ گرم قارچ
  • دو عدد پیاز

تزئین پیراشکی مرغ

 

طرز تهیه پپیراشکی مرغ و قارچ

برای اینکه پیراشکی مرغ تهیه کنیم، ابتدا باید خمیر آن را آماده کنیم. می توانید خمیر را از نانوایی نیز تهیه کنید که باعث ساده تر شدن تهیه این غذا می شود. با این حال، نحوه تهیه خمیر پیراشکی را در اینجا توضیح می دهیم.

مرحله ۱:

ابتدا شیر را در داخل یک قابلمه ریخته و آن را گرم کنید. سپس شکر را در شیر حل کنید. پس از آن، شیر را از روی حرارت خارج کرده و صبر کنید تا ولرم شود. خمیر مایه را با کمی آب ولرم مخلوط کرده و درب ظرف را ببندید و صبر کنید تا خمیر مایه عمل بیاید.

مرحله ۲:

تخم مرغ را در یک ظرف شکسته و با چنگال هم بزنید تا به خوبی ترکیب شود. سپس خمیر مایه عمل آمده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. پس از آن شیر و شکر حل شده را اضافه کنید و با هم ترکیب کنید. در نهایت نمک و آرد را کم کم به این مخلوط اضافه کنید. این کار را به آرامی انجام دهید تا به حالت گلوله گلوله نشود.

مرحله ۳:

پس از اینکه مواد را به خوبی ترکیب کردید، قاشق را کنار گذاشته و از دست برای ورز دادن خمیر استفاده کنید. این خمیر در نهایت یکدست و بدون چسبندگی خواهد بود. پس از ورز دادن، خمیر را در داخل کاسه بگذارید و روی آن را بپوشانید تا یک ساعت استراحت کند.

مرحله ۴:

اکنون زمان تهیه پیراشکی مرغ است. در این مرحله باید سینه مرغ را با کمی پیاز و نمک و زردچوبه بپزید. وقتی که پختن مرغ به پایان رسید، گوشت سینه را ریش ریش خرد کرده یا به اندازه های کوچک برش دهید. گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای و قارچ را نیز به اندازه های کوچک خرد کرده و کنار بگذارید.

مرحله ۵:

یک ماهیتابه را برداشته و کمی روغن در داخل آن بریزید. پیاز خرد شده را در داخل روغن ریخته و تفت دهید. سپس نمک و فلفل و زردچوبه را به ماهیتابه اضافه کنید. پس از آنکه پیاز داغ آماده شد، مرغی که به صورت ریش ریش کرده بودید را در داخل ماهیتابه بریزید. قارچ و فلفل دلمه ای را نیز اضافه کرده و آنها را به خوبی تفت دهید تا سرخ شوند. سپس گوجه را نیز اضافه کنید. صبر کنید تا به خوبی سرخ شوند و آب آن جمع شود. در نهایت می توانید سیر را به عنوان طعم دهنده به آن اضافه کنید. پس از اضافه کردن سیر، آنها را به خوبی مخلوط کرده و از روی حرارت اجاق گاز بردارید.

مرحله ۶:

در این مرحله خمیری که کنار گذاشته بودید را از کاسه بیرون آورده و کمی ورز دهید. سپس تکه های کوچکی به اندازه پرتغال کوچک را از خمیر جدا کرده و هر کدام را به صورت بیضی شکل بر روی تخته و با استفاده از وردنه باز کنید. در داخل هر کدام مقدار کمی از مایع موجود در ماهیتابه ریخته و کمی پنیر پیتزا بر روی آنها می ریزید. سپس لبه های بیضی را بر روی مواد می آورده و آنها را محکم بر روی هم فشار می دهیم تا خمیر به هم چسبیده و مواد داخل آن به بیرون نریزد. توجه کنید که این مرحله بسیار مهم است زیرا اگر خمیر به خوبی به هم نچسبد، در هنگام سرخ کردن پیراشکی ها، محتویات داخل پیراشکی به بیرون می ریزند.

مرحله ۷:

با استفاده از خمیر و مواد داخل ماهیتابه می توانید تعداد زیادی از این پیراشکی ها را آماده کنید. سپس یک ماهیتابه دیگر آماده کرده و کمی روغن در داخل آن بریزید و بر روی شعله اجاق گاز قرار دهید. پس از آنکه روغن داغ شد، پیراشکی ها را در داخل آن سرخ کنید. رنگ خمیرها باید طلایی شود. پس از اینکه پیراشکی ها سرخ شدند، آنها را در داخل ظرفی چیده و تزئین کنید. یک روش دیکر هم پخت پیراشکی مرغ داخل فر است.

 

  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه شیرینی دانمارکی 

شیرینی دانمارکی از پرطرفدارترین شیرینی ها می باشد و در قنادی ها نیز جزو پرفروش شیرینی ها است. دستور پخت شیرینی دانمارکی ساده است و با کمی حوصله به راحتی می توانید شیرینی دانمارکی خانگی خوشمزه مانند قنادی ها درست کنید. در این مطلب که از وبسایت پارسی دی گرفته شده با طرز تهیه شیرینی دانمارکی و کرم شیرینی دانمارکی به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی دانمارکی

مواد لازم برای تهیه شیرینی دانمارکی

  • ۸۰۰ گرم آرد سفید
  • ۱ لیوان آب
  • ۲ قاشق غذاخوری خمیرمایه
  • ۱۰۰ گرم شکر
  • ۳۰۰ گرم کره
  • ۲ عدد تخم مرغ
  • ۱/۲ پیمانه شیر
  • ۱/۴ پیمانه برابر با ۶۰ گرم روغن مایع

مواد لازم برای تهیه روکش شیرینی دانمارکی

مواد لازم برای روکش شیرینی دانمارکی

  • ۳ قاشق غذاخوری کنجد
  • ۱ قاشق چایخوری وانیل
  • ۱ عدد تخم مرغ

 

مرحله ۱:

ابتدا تخم مرغ ها را با شکر و مواد دیگر به غیر از آرد به خوبی مخلوط می کنیم

 

طرز تهیه شیرینی دانمارکی مرحله اول

 

مرحله ۲:

سپس آرد را تا حدی که به دست نچسبد و خمیر سبک باشد، اضافه کنید.


طرز تهیه شیرینی دانمارکی مرحله دوم

 

مرحله ۳:

در این مرحله ابتدا کمی آرد روی میز کار پاشیده و سپس مطابق تصویر خمیر را روی میز کار پهن می کنیم. تا جایی که خمیر نرم و یکدستی بدست بیاید آرد میریزیم و چند دقیقه خوب ورز میدهیم تا زمانی که خمیر به دست نچسبد و کاملا صاف و یکدست شود.


دستور پخت شیرینی گل محمدی

 

مرحله ۴:

نکته مهمی که در پخت شیرینی گل محمدی باید رعایت کنید این است که کره حتما بین دو لایه پلاستیک قرار دهید و بعد با وردنه صاف کنید.

 

شیرینی دانمارکی مانند قنادی ها

 

مرحله ۵:

حال کره ای را که بین دو پلاستیک قرار داده و صاف کرده بودیم را روی نیمه خمیری که پهن کرده بودیم قرار می دهیم و نیمه دیگر خمیر را روی آن قرار می دهیم.

 

شیرینی دانمارکی مرحله به مرحله

 

مرحله ۶:

در این مرحله بعد از اینکه کره به خوبی در لایه میانی خمیر قرار گرفت، باید خمیر را به مدت ۲۰ دقیقه در یحچال قرار دهیم تا استراحت کند.

 

ترفندهای شیرینی دانمارکی

 

مرحله ۷:

بعد از اینکه خمیر ۲۰ دقیقه در یخپال ماند حال خمیر را از یحچال بیرود درآورده و با استفاده از وردنه چندین مرتبه خمیر را باز کرده و دوباره تا می کنیم و در جهت خلاف وردنه می زنیم و دوباره در یخچال قرار می دهیم. این کار را سه مرتبه تکرار می کنیم.

 

دستور پخت تصویری شیرینی دانمارکی

 

مواد لازم برای کرم شیرینی دانمارکی

  • ۱/۲ لیتر شیر

  • ۱ قاشق مربا خوری وانیل

  • ۲ قاسق غذاخوری گلاب
  • ۳ قاشق غداخوری نشاسته ذرت
  • ۱۰۰ گرم شکر

مواد لازم کرم شیرینی دانمارکی

 

طرز تهیه کرم شیرینی دانمارکی

مرحله ۱:

ابتدا تمام مواد را با هم مخلوط کرده و روی شعله قرار می دهیم.

 

طرز تهیه کرم شیرینی دانمارکی

 

مرحله ۲:

تا وقت به جوش آمدن مواد باید به هم زدن ادامه دهیم تا مواد ته نگیرد.

 

آموزش کرم شیرینی دانمارکی

 

مرحله ۳:

در این مرحله وقتی مواد به جوش آمد، از زمان به جوش آمدن، یک دقیقه طول می کشد تا مواد به غلظتی مانند فرنی برسد. وقتی به این غلظت رسید شعله را خاموش می کنیم.

 

کرم شیرینی گل محمدی

 

مرحله ۴:

اکنون خمیر را از یخچال در می آوریم و خمیر را با وردنه صاف کرده به طوری که ضخامت آن یک سانتی متر باشد.
اکنون دور خمیر را با چاقو صاف کرده و خمیر را در اندازه های یکسان به صورت مربع های کوچک یا به هر شکلی که دوست دارید خمیر را فرم دهید و به شکل شیرینی دانمارکی درست کنید. سپس داخل آنها مقداری از کرم می ریزیم و می بندیم.
سینی فر را با کاغذ روغنی می چوشانیم و شیرینی دانمارکی ها را با کمی فاصله در آن می چینیم و روی شیرینی ها را پوشاده و به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه صبر میکنیم تا استراحت کند. سپس روکشی که آماده کرده بودیم را با قلمو روی شیرینی می مالیم. فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کرده سپس شیرنی ها را به مدت ۳۰ دقیقه داخل فر می گذاریم تا پف کرده و پخته شود.

  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰

سوپ از پیش غذاهای خوشمزه و محبوب است. امروز با طرز تهیه سوپ جو قرمز آمدیم تا در این ایام سرد در کنار خانواده تهیه کنید و لذت ببرید. این سوپ با توجه به ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن یک غذای کامل است. 

 

مواد لازم برای ۴ نفر

  • پیاز متوسط    ۲ عدد
  • هویج کوچک یا متوسط    ۲ عدد
  • روغن مایع    ۱ قاشق غذاخوری
  • سینه مرغ    نصف یک سینه کامل
  • جعفری خرد شده    ۲ قاشق غذاخوری
  • جو پوست کنده    ۱ پیمانه (لیوان متوسط)
  • رب گوجه فرنگی    ۲ قاشق غذاخوری سَر پُر
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه    به اندازه کافی

طرز تهیه سوپ جو قرمز
ابتدا جو پوست کنده را در مقداری آب بخیسانید و به مدت حداقل ۶ ساعت کنار بگذارید تا به خوبی خیس بخورد.

بهتر است جو را از شب قبل بخیسانید.

پس از گذشت این مدت جو پوست کنده را به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید.

حرارت زیر جو باید متعادل باشد.

 


توجه داشته باشید که هر چند دقیقه یک بار باید جو را هم بزنید تا ته نگیرید و به ته قابلمه نچسبد.

جو باید تا زمانی که لعاب بیندازد روی حرارت بماند.

زمانی که جو به خوبی لعاب انداخت آن را از روی حرارت کنار بگذارید.

در مرحله بعد یکی از پیازها را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید.

 

قابلمه ای که برای تهیه سوپ در نظر گرفته اید روی حرارت بگذارید و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید.

در صورتی که روغن بیش از اندازه داخل قابلمه بریزید سوپ شما چرب خواهد شد.

 

در ادامه پیاز خرد شده را داخل قابلمه بریزید و تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس هویج ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید (می توانید هویج ها را با رنده درشت رنده کنید) و به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و چند دقیقه با پیاز تفت دهید.

پس از اینکه هویج و پیاز را کمی تفت دادید مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا ادویه ها به خورد پیاز و هویج برود.

 

سینه مرغ را به همراه ۲ لیوان آب، ۱ پیاز و مقداری زردچوبه داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود. ( البته باید آبپز کردن سینه مرغ را اوایل شروع آشپزی انجام دهید تا در اواسط پخت سوپ معطل نشوید) پس از اینکه سینه مرغ نیمپز شد آن را به صورت ریش ریش ریز خرد کنید و به مخلوط پیاز و هویج اضافه کنید.

 

سینه مرغ ریش ریش شده را به همراه پیاز و هویج کمی تفت دهید تا سینه مرغ کمی سرخ شود.

 

در مرحله بعد جو را به همراه ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریع تر به جوش بیاید.

پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا سوپ با حرارت ملایم جا بیفتد.

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت سوپ رب گوجه فرنگی را با کمی روغن در یک تابه کوچک تفت می دهیم تا طعم خامی رب گرفته شود.

پس از سرخ شدن رب آن را با نصف لیوان آب جوش مخلوط می کنیم تا یک دست شود سپس به سوپ اضافه می کنیم.

در ۱۵ دقیقه پایانی نمک سوپ را اندازه می کنیم و به مقدار دلخواه نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم.

در همین مرحله جعفری خرد شده را هم اضافه می کنیم.

 

و دیگر درب قابلمه را نمی گذاریم تا رنگ جعفری سبز و با طراوت بماند.

 

می توانید کمی از جعفری را برای تزیین روی سوپ نگه دارید.

 

پس از اینکه سوپ آماده شد آن را در ظرف سوپخوری می ریزیم و به همراه آبلیمو یا لیمو ترش تازه سرو می کنیم.

نوش جان.

♨ نکات مهم «طرز تهیه سوپ جو قرمز خوشمزه»
✚ اگر سوپ شما آبکی بود و لعاب کافی را نداشت، برای رفع این مشکل در زمان اضافه کردن جو پوست کنده به قابلمه سوپ مقدار کمی رشته سوپ خرد کنید و به سوپ اضافه کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که مقدار خیلی کمی رشته اضافه کنید، چون اضافه کردن رشته زیاد باعث می شود سوپ شما خیلی سفت و غلیظ شود.

  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای تهیه نان خانگی با خمیر مایه

  • شکر 2 قاشق چای‌خوری
  • خمیر مایه 2 قاشق چای‌خوری
  • شیر یک سوم لیوان
  • بیگینگ پودر 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری
  • آرد سفید حدود یک و یک سوم لیوان
  • روغن مایع 5 قاشق غذاخوری (یا 10 گرم کره نرم شده)
  • زرده تخم‌مرغ یک عدد
  • کنجد یک قاشق غذاخوری
  • سیاه دانه یک قاشق غذاخوری

پخت نان بربری در منزل به صورت تصویری

شکر و خمیر مایه رو داخل لیوان شیر بریزید و هم بزنید. روی لیوان رو بپوشونید و حدود 10 تا 15 دقیقه صبر کنید. اگر خمیر مایه شروع به حباب زدن کرد و افزایش حجم داشت، یعنی خمیر مایه سالمه.

در ادامه بیکینگ پودر و نمک رو با آرد مخلوط کنید و آرد رو کم کم به خمیر مایه و شیر اضافه کنید. سپس شروع به ورز دادن خمیر کنید تا بافت خمیری شکل بگیره و خمیر به دست نچسبه. سپس روغن یا کره نرم شده رو به خمیر اضافه کنید و 5 دقیقه دیگه به ورز دادن ادامه بدید.

در این مرحله خمیر رو چونه کنید.

در این مرحله چونه‌ها رو با وردنه پهن کنید.

سپس خمیر پهن شده رو داخل ظرف فر که از قبل چرب کرده‌اید قرار بدید و در ادامه روی خمیر رو با چنگال خط بیندازید.

روی خمیر رو با سلیفون بپوشونید.

نکته مهم: سلیفون باید با خمیر فاصله داشته باشه تا وقتی خمیر پف می‌کنه، خمیر به سلیفون برخورد نکنه..

یک پارچه روی سلیفون بکشید و به مدت 20 دقیقه به خمیر استراحت بدید. بعد از گذشت 20 دقیقه به آرامی و به طوری که پفش خمیر نخوابه، روی خمیر رو زرده تخم مرغ براش کنید و سپس کنجد و سیاه دانه بپاشید. اون قسمتهایی رو که به چنگال خط انداخته بودید رو دوباره خط بیندازید.

نکته: برای اینکه در زمان خط انداختن خمیر، خمیر به پنگال بچسبه، اول نوک چنگال رو داخل آرد بزنید و بعد روی خمیر بزنید تا خمیر بهش نچسبه.

فر رو از قبل گرم  کنید و سپس نون بربری خونگی رو داخل فر قرار بدید. فر رو روی رمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و حدود 12 تا 15 دقیقه زمان بدید تا نون بربری‌های فانتزی و خونگی ما آماده بشه.

در ادامه فیلم طرز تهیه نان بربری خانگی را در وبسایت اشتراک ویدیوی دالفک مشاهده کنید.

 

 

 

 

 

 

 

  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰


چنجه ماستی یکی از محبوب ترین انواع کباب ها در ایران می باشد که به نام کنجه نیز معروف است این تفاوت نام به خاطر این است که آذری زبان ها به آن چنجه می گفتند و شهر های ایرانی به تاثیر از زبان و گویش آذری به چنجه معروف شد. چنچه از گوشت بدون استخوان گوسفند تهیه می شود و برخلاف کباب کوبیده منسجم نیست و از گوشت های تکه شده تهیه می شود. چنجه ماستی یا کنجه ماستی از غذاهای محبوب استان فارس است که در مراسم و عروسی از آن استفاده می شود. سعی کنید برای طعم بهتر این غذا چنجه ها را از شب قبل مزه دار کنید تا در هنگام پخت خوشمزه تر شود. شما می توانید چنجه را با برنج کته یا نان میل نمایید. امروز چنجه ماستی را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه چنجه ماستی

  • گوشت فیله گوسفند یا گوساله ۵۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • ماست چکیده ۱/۲ پیمانه
  • لیمو ترش یا آبلیمو ۲ ق غذا خوری
  • روغن زیتون ۲ ق غذا خوری
  • فلفل دلمه ۱ عدد
  • گوجه فرنگی ۴ عدد
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم


 

مرحله اول : هوا دادن و برش گوشت
ابتدا گوشت ها را شسته و آن ها را به قطعات ریز و منظم به شکل مکعبی برش بزنید اگر گوشت کمی سفت بود آن را با بیفتک خوب بکوبید تا ضخامتش کمتر شود سپس گوشت منظم را به اصطلاح هوا می دهیم تا خود را بگیرد برای این کار یک پارچه پهن کنید و گوشت ها را روی آن قرار داده و باد پنکه قرار دهید تا گوشت ها خشک شوند.

 

مرحله دوم : مرینت کردن چنچه ماستی
داخل کاسه بزرگ ماست و آبلیمو و روغن زیتون و ادویه ها را با هم مخلوط کنید سپس پیاز را شسته و رنده ریز بزنید و آب پیاز را بگیرید به مخلوط پیاز اضافه کنید گوشت های تکه شده را به مخلوط ماست مون اضافه کرده و فلفل دلمه خرد شده را بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا گوشت ها با مواد خوب ترکیب شوند سپس در ظرف را بگذارید یا سلفون کشیده داخل یخچال بمدت ۱۲ ساعت قرار دهید تا خوب مزه دار شود.

 

مرحله سوم : پخت چنجه ماستی
زغال ها را به صورت کوه روی منقل بریزید و به مقدار کافی ژل سوختنی اضافه کنید و بعد از آن ۵ دقیقه صبر کنید تا زغال ها خوب خیس شوند سپس زغال ها را روشن کرده تا داغ شود. پیاز را از چنجه ماستی جدا می کنیم و به همراه فلفل دلمه ها به سیخ می زنیم و روی حرارت ملایم زغال می گذاریم خوب پخته شود به دلیل داشتن ماست نیاز به زمان زیادی ندارد چندین بار چنجه ها را خوب زیر و رو کنید تا پخته شود در انتهای پخت گوجه فرنگی درون زغال انداخته تا پخته شود. چنجه ماستی را همراه با کته برنج میل نمایید. نوش جان

 

نکات کلیدی در تهیه چنجه ماستی
1. برای اینکه چنجه چرب تری داشته باشید می توانید مقداری دنبه یکی درمیون بین چنجه ها قرار دهید.
2. وقتی چنجه های ماستی حاضر شدند یک کره ۵۰ گرمی را آب کرده و روی آن می ریزیم.
3. حتما از ماست چکیده برای طعم دار کردن استفاده کنید.

  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰

شکلات داغ سفید در واقع همان وایت چاکلت می باشد که از دسته بندی های هات چاکلت است و هیچ تفاوتی با هم ندارند فقط در رنگ شکلات مانند روز و شب می باشند یکی سفید یکی قهوه ای. برای تهیه وایت چاکلت به شکلات سفید اعلاء و با کیفیت نیاز دارید. شکلات داغ سفید در دنیا از طرفداران خود برخودار است اما شکلات سفید برعکس نام خود به هیچ عنوان شکلات نیست زیرا در ساختار شکلات از مواد جامد کاکائو استفاده نمی شود. ماجرای کشف شکلات سفید به سال ۱۹۳۶ در شرکت نستله اتفاق افتاد آنها بدنبال راهی بودند تا پودر شیر اضافی را که باقی می ماند هدر ندهند تا سرانجام شکلات سفید رنگ کشف شد. شکلات داغ سفید جزء دسته نوشیدنی های گرم می باشد که زمان زیادی برای تهیه آن لازم ندارید. شکلات داغ سفید در روزهای سرد زمستان کنار شومینه بسیار دلچسب خواهد بود و به خصوص برای کودکان که عاشق شکلات ها هستند. برای ترئین شکلات داغ سفید می توانید از انواع ترافل ها خامه زده شده یا هر چی که دوست دارید استفاده کنید فقط فراموش نکنید شکلات داغ سفید را بعد درست کردند سریع سرو کنید. امروزشکلات داغ سفید با شیر را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

 

مواد لازم برای تهیه شکلات داغ سفید
شیر ۴ لیوان
شکلات سفید خرد شده ۱ لیوان
عصاره وانیل ۱ ق چای خوری
نمک یک پنس
مارشمالو و خامه و ترافل به مقدار لازم برای تزئین


مرحله اول : مخلوط کردن مواد
داخل یک شیرجوش کوچک شکلات ها سفید را خرد کنید و به شیر و وانیل و کمی نمک (نمک در متعادل کردن شیرینی این نوشیدنی گرم به ما کمک می کند اگر نوشیدنی ها شیرین دوست دارید قابل حذف است) بریزید.

مرحله دوم : جوشاندن مواد
شیرجوش را روی حرارت ملایم بگذارید و مرتبا هم بزنید تا شکلات کاملا در شیر حل شود و شیر داغ شود این کار را ادامه دهید تا شکلات ذوب شود و مخلوط نرم و یکدستی بدست بیاد.

مرحله سوم : تهیه شکلات داغ سفید
وقتی شکلات ذوب شدن شکلات داغ سفید را بلافاصله در لیوان ها ریخته و روی آن را با خامه و مقداری ترافل رنگی تزئین کنید و داغ داغ نوش جان کنید.


نکات کلیدی در تهیه شکلات داغ سفید
1. برای عصاره وانیل می توانید هم از وانیل پودری و هم مایع استفاده کنید.
2. می توانید شکلات داغ سفید در طعم نعناعی تهیه کنید برای این کار باید ابتدا ۱/۴ ق چای خوری عصاره نعنا را جایگزین وانیل کنید تا 3. یک شکلات داغ سفید نعناعی داشته باشید.
4. می توانید کمی پودر دارچین یا چوب دارچین به همراه وانیل اضافه کنید تا طعم بی نظیری به خود بگیرد.
5. این نوشیدنی اصلا آلرژی ایجاد نمی کند.
6. می توانید شکلات را در ماکروفر ذوب کنید و شیر را نیز گرم کنید سپس با هم مواد را مخلوط کنید.
7. می توانید به جای شیر از خامه پر چرب استفاده کنید و یا نصف خامه و نصف شیر بریزید.

  • کیانا جان