آشپزی کیانا

روش درست کردن برترین غذاها و شیرینی ها

آشپزی کیانا

روش درست کردن برترین غذاها و شیرینی ها

۶ مطلب در اسفند ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

شیرینی بهشتی (شیرینی آردی) یک شیرینی نرم و لطیف و خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد به دلیل این ویژگی های مثبت صفت بهشت را برای آن انتخاب کرده اند. شیرینی آردی اصالتی اصفهانی دارد و با مواد بسیار ساده به راحتی می توان شیرینی بهشتی را در منزل تهیه کرد. خمیر شیرینی بهشتی را به وسیله  پودر کاکائو و زعفران غلیظ دم شده رنگ می کنند و اکثرا شیرینی کرکی را در یک ظرف در سه رنگ می بینید.  در ادامه قصد داریم تا طرز تهیه شیرینی بهشتی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای شیرینی بهشتی

  • آرد نخودچی    125 گرم

  • آرد برنج    125 گرم

  • آرد گندم    250 گرم
  • پودر قند    175 گرم
  • روغن جامد    225 گرم
  • پودر هل    1/2 قاشق چایخوری
  • پودر پسته و خرفه برای تزئین    به میزان لازم

طرز تهیه شیرینی بهشتی | سلام دنیا


دستور پخت شیرینی بهشتی


1. طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی

پودر قند را به همراه روغن جامد به دمای محیط رسیده به مدت 5 تا 7 دقیقه مخلوط می کنیم تا بافتی کرمی پیدا کند.

 

2. مرحله دوم تهیه شیرینی آردی

هر سه مدل آرد را به همراه بکینگ پودر و هل از الک عبور داده و به تدریج به روغن و پودر قند می افزاییم و ورز می دهیم تا خمیر منسجمی بدست بیاید.

 

3.مرحله سوم

در این مرحله می توانید خمیر را به سه قسمت تقسیم کرده و به یک قسمت 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو افزوده و به یک قسمت زعفران غلیظ دم شده و کامل ورز دهید حالا سه رنگ خمیر برای تهیه شیرینی داریم. در این زمان خمیر را داخل پلاستیک چرب شده ای بگذارید به مدت 4 ساعت استراحت دهید.

 

4. مرحله چهارم

حالا داخل قیف مخصوص شیرینی ماسوره به شکل شکوفه قرار دهید. از خمیر داخل آن ریخته کمی فشار دهید و داخل سینی فر شکوفه بزنید. اگر هم قیف در دسترس نداشتید به اندازه یک فندق درشت از خمیر برداشته بین دو دست گلوله کنید با چاقو روی آنها شیار ایجاد کرده و با پودر پسته یا خرفه تزیین کنید.


5. مرحله پنجم پخت شیرینی بهشتی

حالا شیرینی ها را داخل فر با دمای 175 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه بپزید بعد از پخت اجازه دهید خنک شود و بعد از تابه خارج کرده داخل ظرف درب دار چیده و جای خنک قرار دهید.

 

منبع: سلام دنیا

  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰

کیک خیس (براونی) که از محبوبیت زیادی برخوردار است و در شیرینی فروشی و کافه ها مشتریان خاص خود را دارد. از قدمت چندان طولانی برخوردار نیست.کیک خیس در سال 1893 به سفارش هتل داری برای پذیرایی از مهمانان خانم پخته شد. این کیک از رطوبت بالایی برخوردار است و پودر نمی شود. به مرور زمان دستور کیک کامل تر شد و در نهایت تبدیل به کیک براونی شد که امروزه طرفداران زیادی را در کل دنیا دارد. در بخش آشپزی از وب سایت سلام دنیا قصد داریم تا طرز تهیه کیک خیس براونی را به شما آموزش دهیم.

 

مواد لازم برای کیک خیس شکلاتی (کیک براونی)

  • کره    100 گرم
  • شکلات    200 گرم
  • شکر    1/2 پیمانه
  • آرد    3/4 پیمانه
  • تخم مرغ    3 عدد
  • پودر کاکائو    2 قاشق غذا خوری
  • وانیل    1/4 قاشق چایخوری

دستور پخت کیک خیس شکلاتی (کیک براونی)

طرز تهیه کیک خیس بروانی


1. طرز تهیه کیک خیس شکلاتی کافی شاپی
 

ابتدا آرد و پودر کاکائو را با هم مخلوط کرده و سه مرتبه الک کنید.

 

2. مرحله دوم تهیه کیک خیس براونی
 

حالا شکلات را به قطعات کوچک خرد کنید و به همراه کره روی بخار آب مخلوط کنید تا به شکل مایع شکلاتی تبدیل شود. به این مرحله که رسید؛ شکر را به آن افزوده و کاملا مخلوط کنید تا شکر داخل مواد حل شود، سپس اجازه می دهیم تا مواد خنک شود.

 

3. مرحله سوم کیک شکلاتی خیس
 

حالا تخم مرغ ها را دونه دونه به مواد اضافه کرده و حسابی مخلوط می کنیم و در نهایت وانیل را هم اضافه کنید.

 

4. مرحله چهارم کیک خیس
 

سپس آرد را به تدریج اضافه کرده و با لیسک آرام و دورانی مخلوط می کنیم تا مواد کیک کاملا یکدست شود.

 

5. مرحله پنجم تهیه کیک خیس با فر

حالا داخل قالب 20سانتی مخصوص کیک را چرب کرده، کاغذ روغنی انداخته و مواد کیک را داخل قالب ریخته سطح آن را صاف کنید و داخل فر گرم شده با 180 درجه سانتی گراد گذاشته و بعد از 20 دقیقه تست پختن انجام دهید اگر دیواره های کیک از قالب فاصله گرفته بود کیک آماده است حالا آن را از فر خارج کرده روی توری برگردانید و اجازه دهید تا خنک شود و با گاناش یا شکلات رنده شده تزیین و نوش جان کنید.

  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰

کلم پلو یکی از معروف ترین غذا های شهر شیراز است که در دیگر نقاط ایران نیز طرفداران خاص خود را دارد. همان طور که از نام این غذا بر می آید، اصلی ترین ماده اولیه این غذا کلم می باشد. البته کلم در بیش تر غذاهای شیرازی یافت می شود. دیگر مواد اولیه کلم پلوی شیرازی، برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز و سبزیجات معطر نظیر شوید و تره و ریحان می باشد این غذا بخاطر وجود کلم دارای خواص زیادی از جمله کاهش کلسترول و پیشگیری از دیابت بوده و برای بینایی بسیار مفید است. کلم پلو را با کلم برگ یا کلم قمری تهیه می کنند.

 

مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی

کلم برگ یا کلم قمری نیم کیلو
برنج ۳ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
آرد نخود چی ۲ ق غذا خوری
سبزی کلم پلو ( تره ، کمی ترخون و شوید و ریحان ) ۱۵۰ گرم
آب غوره ۲ ق غذا خوری
پیاز ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و ادویه کاری و زعفران

به مقدار لازم

 

طرز تهیه کلم پلو شیرازی

طرز تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده

مرحله اول ( درست کردن گوشت قلقلی )

پیاز را رنده می کنیم و به همراه گوشت چرخ کرده و آرد نخود چی و فلفل و نمک مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم و بمدت ۱۰ دقیقه در فریرز قرار می دهیم و بعد در داخل تابه سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله دوم ( آماده سازی کلم )

کلم را خلالی خرد کنید و داخل تابه بریزید. مقداری نمک و فلفل سیاه و زردچوبه بریزید خوب تفت دهید سپس آب غوره را اضافه می کنیم (سعی کنید آب غوره را زیاد اضافه کنید تا طعم ترشی بگیرید) سپس اجازه دهید تا آب کلم کشیده شود. سپس سبزی خرد شده را اضافه می کنیم و یک تفت کوچک می دهیم.

مرحله سوم ( دم گذاشتن برنج )

برنج را که از قبل با مقداری آب و نمک خیس کردیم روی حرارت قرار می دهیم و آبکش می کنیم سپس از مخلوط کلم با سبزی لا به لای مواد می ریزیم و برنج را دم می گذاریم و در آخر روش زعفران دم کرده می ریزیم و در ظرف سرو کشیده و با گوشت قلقلی ها تزئین می کنیم.

 

نکات و فوت و فن های کلم پلو شیرازی

  • می شود گوشت قلقلی ها را لای به لای برنج دم گذاشت.
  • پودر لیمو عمانی نیز می توان لا به لای برنج ریخت.
  • از سبزی خشک نیز می توان استفاده کرد.

 

  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰

کیک یخچالی جزء دسته کیک و دسر محسوب می شود که به آسانی آماده شده و از محبوبیتی برخوردار است که اغلب برای دسر در مهمانی ها استفاده می شود. در این کیک از بیسکوییت پتی بور استفاده شده است و کرمی برای لایه های میانی آن استفاده می شود و به دلیل وجود لبنیات در دستور این کیک یخچالی، از لحاظ ارزش غذایی هم در جایگاه خوبی است. در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه کیک یخچالی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای کیک یخچالی

  • آرد    3 قاشق غذا خوری
  • پودر کاکائو    3 قاشق غذا خوری
  • شکر    1 پیمانه
  • شیر    2 پیمانه
  • بیسکویت پتی بور    2 بسته
  • موز    1 عدد
  • وانیل    به میزان لازم

دستور پخت کیک یخچالی

1. طرز تهیه کرم مخصوص کیک یخچالی
ابتدا آرد، پودر کاکائو، شکر، وانیل را با هم مخلوط کرده سپس شیر را کم کم اضافه می کنیم تا گلوله نشود؛ بعد روی حرارت ملایم گذاشته و با مفتول آشپزی مخلوط می کنیم تا گلوله نشود و مواد پخته و غلیظ شود. کمی که از حرارت افتاد درب ظرف را گذاشته و اجازه می دهیم تا مواد کاملا خنک شود.

طرز تهیه کیک یخچالی با یسشکویت پتی بور

2. طرز تهیه کیک یخچالی با بیسکویت پتی بور
ابتدا داخل ظرف مورد نظر را با سلفون یا پلاستیک فریزر پوشش می دهیم و سپس لایه ای از بیسکوییت ها را چیده بعد یک لایه از کرم آماده و سرد شده اضافه می کنیم و یک لایه موز نازک برش خورده می چینیم تا اتمام مواد این کار را انجام می دهیم و مدت 6 ساعت داخل یخچال می گذاریم تا مواد حسابی به خورد هم بروند. بعد از گذشت این زمان دسر را داخل ظرف سرو بر می گردانیم پلاستیک را از روی آن جدا کرده و می توانید با گاناش آن را تزیین کرده و با تکه های میوه فصل آن را تزیین کنید.

 

منبع: salamdonya.com

  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰

کوفته تبریزی یکی از انواع کوفته های معروف و پر طرفدار ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است اصالتا متعلق به شهره تبریز می باشد. این کوفته خوشمزه به دلیل طعم بسیار خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است و تقریبا در تمام شهرهای ایران طبخ می شود.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۸ نفر کوفته تبریزی مجلسی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری کوفته تبریزی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

 

مواد لازم کوفته تبریزی

  • پیاز ۱ عدد

  • لپه ۱ لیوان

  • برنج ۱ لیوان
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • تره و مرزه به اندازه کافی
  • زعفران ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
  • گوشت چرخ کرده ۱ کیلوگرم
  • آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
  • سبزی کوفته ۵ قاشق غذاخوری
  • آلو ، زرشک و گردو به اندازه کافی
  • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ آبپز به تعداد کوفته ها
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه کوفته تبریزی با شبزی خشک , دستور پخت کوفته تبریزی خانم گلاور , koofte tabrizi , ;,tji jfvdcd

طرز تهیه کوفته تبریزی

ابتدا اشاره به این موضوع مهم است که سبزی های کوفته تبریزی جعفری،مرزه،ترخون،نعناع و گشنیز هستند،که نعناع را از همه کم تر استفاده می کنیم تا تلخ نشود.که از قبل آن ها را پاک می کنیم و می شوییم و روی تخته ساطوری می کنیم.

و بسته بندی می کنیم تا هر زمان تمایل به درست کردن این غذا لذیذ داشتیم نگران نداشتن سبزی آن نباشیم. لپه را از شب قبل در کاسه ای پر از آب می ریزیم و ۲ الی ۳ بار آن آن را بیرون می ریزیم و مجددا پر می کنیم تا خیس بخورد و نفخ آن از بین برود.

سپس لپه را در قابلمه ای کوچک می ریزیم و روی آن آب می گیریم و حرارت را ملایم می کنیم تا نیم پز شود و آن وقت با آب سرد آبکش می کنیم و کنار می گذاریم. در قابلمه ای کوچک آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب زود به جوش بیاید

و آنگاه برنج را می شوییم و داخل آب در حال جوش می ریزیم و پس از اینکه کمی دندان گیر بود آبکش می کنیم و لپه و برنج نیم پز را با گوشت کوب می زنیم تا نیم کوب شوند نه کاملا له شوند.اگر تمایل دارید داخل کوفته ها تخم مرغ نیز بگذارید باید آن ها را آبپز کنید.

در قابلمه ای آب می ریزیم و تخم مرغ ها را در پلاستیک فریزر می گذارید و گره می زنید و داخل آب قرار می دهیم تا کاملا پخته و آبپز شوند.و پوست آن ها را می گیریم. در یک قابلمه یا تابه بزرگ ۴ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم

و پیاز داغ ،رب گوجه فرنگی ،مرزه ،تره ،دارچین،نمک و فلفل را داخل قابلمه می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب بجوش بیاید،سپس حرارت را کم می کنیم تا سس به آرامی آماده استفاده شود. پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم

و آب آن را کاملا می گیریم و با گوشت مخلوط می کنیم و فلفل سیاه،نمک،آرد نخودچی و زردچوبه را روی آن می ریزیم و ۳ دقیقه خوب ورز می دهیم و لپه و برنج نیم کوب شده را اضافه می کنیم و مجددا ۵ دقیقه ورز می دهیم.

نکته حائز اهمیت در آماده کردن کوفته ورز دادن است تا مواد کاملا به خورد هم برود و طعم آن بهتر می شود.سبزی کوفته را که از قبل آماده کرده ایم را اضافه می کنیم و ورز می دهیم و در آخر تخم مرغ ها را در پیاله ای می شکنیم و اضافه می کنیم

و مجددا ورز می دهیم تا به راحتی بتوانیم ی گلوله گرد با آن درست کنیم. به اندازه یک لیمو بزرگ از مایه کوفته بر می داریم و یک دایره با کف دو دست درست می کنیم و وسط آن را گود می کنیم و ۱ عدد تخم مرغ کامل و آلو و گردو و زرشک را داخل آن قرار می دهیم

(هر کدام از مواد را تمایل نداشتید می توانید از داخل کوفته حذف کنید)و به صورت یک دایره گرد می کنیم.تمامی کوفته ها را به این صورت آماده می کنیم و در قابلمه ای که سس در حال آماده شدن است می چینیم و حرارت باید کم یا ملایم باشد

چون اگر زمانی که سس در حال قل زدن باشد کوفته ها را در آن بگذاریم ممکن است کوفته ها از هم باز شوند. توجه داشته باشدی که در  ۵ الی ۱۰ دقیقه اول که کوفته ها را می چینیم اصلا درب قابلمه را نمی گذاریم

و تا ۱۵ دقیقه اصلا به آن ها دست نمی زنیم چون ممکن است ترک بخورند و ۳۰ دقیقه از زمانی که کوفته ها را در سس چیدیم گذشت آن ها را آرام جابه جا می کنیم و بر می گردانیم باز تذکر می دهم این کار را آرام انجام می دهیم

و از ابتدا تا انتهای پخت کوفته ها درب قابلمه را نصفه می گذاریم تا حدودا ۱ ساعت بعد که کوفته ها آماده می شوند. کوفته های اماده شده را در ظرف می کشیم و با زرشک گردو تزئین می کنیم و با نان سرو می کنیم. نوش جان

  • کیانا جان
  • ۰
  • ۰

زرشک پلو با مرغ یک غذای مجلسی و همه پسند است که ما ایرانی ها این غذا را در مراسم رسمی و یا مناسبت های مذهبی طبخ می کنیم. زرشک پلو با مرغ اصالت خراسانی دارد در آنجا طبخ و به دیگر شهر ها معرفی شد. درست کردن زرشک پلو با مرغ خیلی ساده است اما باید نکاتی را رعایت کرد تا غذایی خوشمزه و باب مجلس آماده شود. امروز قصد داریم تا طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ

  • برنج    3 پیمانه
  • زرشک    1 پیمانه
  • مرغ    3 تکه
  • خلال پسته و بادام    3 قاشق غذاخوری از هر کدام
  • شکر    2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم شده    4 قاشق غذاخوری
  • گلاب    2 قاشق غذاخوری
  • پودر هل    1/2 قاشق چایخوری
  • پیاز داغ    5 قاشق غذاخوری
  • نمک، روغن و زردچوبه    به میزان لازم

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

دستور پخت زرشک پلو با مرغ


1.طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
برنج را شسته به همراه نمک یک ساعت خیس می دهیم. داخل قابلمه آب و نمک را به جوش می آوریم. سپس برنج خیس خورده را به آن اضافه می کنیم؛ اجازه می هیم تا برنج به همراه آب در حال جوش به سطح آب بیاید در این مرحله برنج را آبکش می کنیم و روی آن آب ولرم می ریزیم. حالا داخل قابلمه ای مناسب روغن ریخته و از ته دیگ دلخواه پوشش داده و برنج را به آرامی روی ته دیگ ریخته طوری که برنجمان خرد نشود. حالا داخل یک شیرجوش کره یا روغن جامد آب می کنیم و روی برنج می ریزیم و اجازه می دهیم تا دم بکشد.


2.آماده سازی مرغ
داخل قابلمه مناسبی برای پخت کمی روغن ریخته، مرغ را به همراه زعفران و پیاز داغ داخل آن تفت می دهیم. نمک، فلفل، زردچوبه را به آن آضافه می کنیم. رب را داخل روغن تفت می دهیم تا رنگش آزاد شود سپس به مرغ افزوده و روی آن را تا جای که روی سطح مرغ را بپوشاند آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا مرغ بپزد و کم آب و غلیظ شود.

 

3. آماده سازی آجیل روی زرشک پلو
زرشک را داخل تابه ای تفت می دهیم به آن شکر و پودر هل و گلاب اضافه می کنیم. وقتی آب مواد کشیده شد و شربت غلیظی ایجاد شد از روی حرارت برمی داریم. خلال پسته و بادام را هم داخل تابه ای به همراه روغن و پودر هل تفت داده و آماده می کنیم.

 

4. سرو زرشک پلو با مرغ
مقداری برنج داخل زعفران ریخته و آرام مخلوط می کنیم. حالا باقی برنج را داخل ظرف مناسبی ریخته و با برنج زعفرانی ، زرشک و خلال پسته و بادام تزیین می کنیم. مرغ را هم در کنار برنج در ظرف مناسبی سرو می کنیم و این غذای مجلسی ایرانی نوش جان.

 

منبع: وب سایت سلام دنیا

  • کیانا جان